Gevulde champignon

Eerder postte ik al een berichtje met een gevulde ontbijtchampignon, maar nu dus een receptje met portobello en groentjes als avondmaal. Champignon is een van mijn lievelingsgroenten en zit boordevol vitaminen en mineralen. Omdat de champignon al zoveel B-vitaminen bevat, hoef je geen vlees te gebruiken in dit gerecht. Al kan een beetje gehakt ook enorm lekker zijn hierbij.

IMG_1183.JPG


Ingrediënten

Portobellochampignon
Bladspinazie
Kerstomaatjes
Courgette
Couscous
Lightkaas
Paneermeel of broodkruimels

 

Bak de onderkant van de champignon eventjes in de pan om ervoor te zorgen dat hij straks helemaal doorbakken zal zijn en zet hem dan al 10 minuutjes in de oven op 180 graden. Bak de andere ingrediënten samen af in de pan. Doe de spinazie er op het einde bij. Laat de couscous zwellen in eenzelfde hoeveelheid kokend water. Ik doe er altijd een beetje bouillon bij voor de smaak.

Mix alle ingrediënten samen en vul de champignon. Doe er een beetje lightkaas bovenop en zet onder de grill in de oven. Als de kaas gesmolten is, doe je er de broodkruimels op en zet je het nogmaals onder de grill. Blijf erbij staan, want het gaat snel 😉

En je bent klaar! Smakelijk!

IMG_1187.JPG

Eén antwoord op “Gevulde champignon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *