Mijn meest gehate oefening

Vanaf nu zal ik iedere maand één fitnessoefening toelichten. Het kan eender wat zijn: Weightlifting, fuctional, homeworkout,… Om jou inspiratie te geven en mij een beetje beter te leren kennen 🙂 Vandaag in de spotlight, als de superpositivo dat ik ben (wink wink), mijn meest gehate (maar zeer effectieve) oefening.

lunge

Lunges

Ik haat ze, ik veracht ze, maar ze zijn oooh zo goed: Lunges. Vooral de walking variant maakt mij wanhopig. Dan heb je een workoutplan en dan staat daarin: 3 x 15 lunges (ja, ik ben net zo guilty in mijn workoutplannen, maar zoals ik zei zijn ze oh zo goed!) en dan weet je dat je de komende tien minuten bezig zal zijn met enkel lunges, want ja die 3 x 15 is PER BEEN. Mét gewichtjes. Huilen met de pet op.

De lunge heeft veel broertjes en zusjes met onder andere de split squat, curtsy lunge, walking lunge, backward lunge, side lunge en de static lunge. Het zijn zeer goeie oefeningen om je quads, hammies én glutes in één trek te trainen! Bovendien train je je core, aangezien je je buikspieren nodig hebt om jezelf stabiel te houden!

Hoe doe je een perfecte lunge?

  1. Sta met je voeten op heupbreedte
  2. Span je buik- en bilspieren aan
  3. Zet een stap voorwaarts (of achterwaarts bij backward lunge)
  4. Je bovenlijf blijft recht en je voorste bovenbeen is parallel aan de grond
  5. Je achterste hiel is van de grond, je achterste knie raakt de grond net niet

Welke oefening zie jij liever niet staan op een workoutplan? Welke oefening haat jij uit de grond van je hart en waarom? Comment hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *