De meest enge beslissing van mijn leven, maar ik deed het gewoon: Vanaf oktober ben ik fulltime coach, of ik moet het eigenlijk ruimer zeggen: Ik ben fulltime zelfstandige, want ik ga enkele projecten aan en aan verschillende zaken tegelijkertijd werken. Wil je graag meer weten? Lees dan gauw verder!

Waarom stopte ik met mijn deeltijdse job?

Ik werkte al ruim een jaar als secretaresse bij een dokterspraktijk. Die parttime job (was tot voor kort) perfect te combineren: totaal iets anders en vaste uren die goed uitkwamen met mijn coachings. Maar toen kwam corona. Ik werkte kei hard door en probeerde op alle vlakken in mijn leven zodanig hard niet te falen dat ik er een klein beetje aan onderdoor gegaan ben in mei/juni. Door de rustigere zomer (veel minder corona in de dokterspraktijk) krikte ik een klein beetje op en ik dacht dat ik na mijn reis naar Ibiza wel helemaal terug de oude zou zijn. Het is trouwens mijn baas die mij aanmoedigde om op reis te gaan. For real, best boss ever!

Tegelijkertijd schreef HLN over mij en kwamen de aanvragen voor coachings binnen. Niet mondjesmaat, maar een onoverzichtelijke waterval aan mailtjes. Ik had ze allemaal beantwoord voor mij reis en na mijn reis kon ik gewoon opnieuw beginnen. Heel leuk, maar ik had eigenlijk al een wachtlijst en ik moest mensen teleurstellen.

In september ging het met corona terug van kwaad naar erger en omdat alle instanties iedereen doorverwees naar hun huisarts als alziend en alwetende entiteit werkte ik vanaf dat moment in een callcenter: een job die eerst veelzijdig en interessant was, zonder te veel druk te geven, werd opeens iets helemaal anders. Hele dagen lang dezelfde vragen beantwoorden. Hele dagen lang boze en gefrustreerde mensen aan de telefoon als wij ook niets meer konden doen. Overvolle agenda’s en geen tijd meer om mijn echte werk te doen. “En het gaat alleen nog maar erger worden met het griepseizoen”, vertelden ze mij.

Waarom zou ik mensen afwijzen als coachees om een job te gaan doen die alleen maar erger en erger zou worden… De beslissing was gevallen en ik nam de stap!

Wat zijn mijn plannen?

Mijn grootste focus ligt natuurlijk op mijn coachings. Het verder uitbouwen van mijn corebusiness is mijn prioriteit. Het volgende is in de tegenwoordige tijd geschreven om dat volgens abundant thinking helpt om positive thoughts in de wereld te sturen (oefen zelf ook maar eens, het kan deel zijn van je dagelijkse affirmaties): In 2021-22 heb ik een ruimte waar ik coachings binnen kan geven. Een eigen fitness dus. Mijn vriend en ik onderhouden alles zelf en ik geef er coachings en groepslessen. Daarnaast is mijn blog en social media alleen nog maar meer succesvol geworden en zijn mijn workoutplannen en online coaching heel succesvol. Hierdoor kan ik mensen van over de hele wereld helpen!

Andere projecten

Project 1 is mezelf. Ik ben het waard en ik heb het nodig: Ik ga superhard werken aan mezelf. Inside and out. Het doel is om mijn leven minder stresserend te maken en rustiger te worden. Je kan alleen maar goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Workouts, een goeie routine en me-time.

Het tweede waar ik mij zal mee bezig houden is een business cursus met coaching. Investeren in mezelf en in mijn bedrijf zal me alleen maar tegen goede komen. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog heel veel te leren heb, zeker op vlak van (online) marketing. Dat alles zodat ik met mijn workoutplannen en online coaching meer mensen kan helpen. Ik sluit niet uit dat ik nadien nog andere cursussen ga volgen.

Project 3 zijn nieuwe E-books. Eéntje heb ik al eens vermeldt: Mijn lekkerste slaatjes. Dat zal voor kerstmis af zijn, want ja: Ook in de winter kan je slaatjes eten (zeker met mijn receptjes!). Er zijn nog enkele andere E-books in de maak, al ga ik nog een beetje wachten… Stel dat er een nieuwe lockdown komt, heb ik iets te doen 😉

Daarnaast zal ik me meer bezig houden met mijn social media. Meer blogposts, meer video’s, meer goeie content op alle platformen zodat jullie allemaal meer kunnen leren over gezondheid en fitness.

Wat heb ik geleerd als dokterssecretaresse?

Ik ben nog steeds niet de meest geduldige mens op aarde, maar als secretaresse in een dokterspraktijk leer je wel dat geduld echt een schone deugd is. Niet iedereen denkt zo snel als jij. Dat en volgende dingen heb ik geleerd als secretaresse:

    • Iedereen vindt zichzelf en zijn problemen altijd het belangrijkste
    • Ik was er altijd al goed in, maar ik kan nu letterlijk 101 dingen tegelijkertijd
    • Admin en boekhouding kan plezant zijn als je jezelf goed organiseert
    • Altijd kloppen. Op iedere deur. Zelfs als je weet dat er niemand is. You never know what you might see 😉

Big thanks

Ik wil in deze blogpost ook even iedereen bedanken die mij vanaf begin af aan ondersteund heeft: Mijn lief is er al vanaf begin af aan bij en steunt mij in alles wat ik doe. Van de late avonden brainstormen tot mij dwingen af en toe te relaxen. Couldn’t have done it without you!

Daarnaast ook de familie en vrienden die er op een of andere manier geweest zijn en een workoutplan gekocht hebben of eens een coaching zijn komen volgen, of ze het nu nodig hadden of niet.

En last, but not least: Mijn cliënten. De mensen die mij vertrouwen. Die mijn advies ter harte nemen. Ik help mensen voor wie niets anders hielp. Ik zie mensen die ten einde raad zijn openbloeien en (letterlijk en figuurlijk) sterker worden. Sommigen zijn al vanaf begin af aan bij mij. Anderen hebben me nog maar net ontdekt, maar zijn #readyforchange en samen bereiken we enkel beter en groter!

GRATIS E-BOOK

Wil jij graag de eerste stappen zetten naar een gezondere en meer zelfzekere jij? Vul dan hieronder je naam en e-mail in en ik stuur de gratis pdf rechtstreeks naar je mailbox

Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven. PS: Bevestig de e-mail als je hem gekregen hebt (check ook je spam)