Full day of eating

In eerdere berichten kon je al lezen over mijn eetroutine en ook mijn supersimpele gerechtjes kan je gemakkelijk vinden via de zoek-functie of de tagwolk hiernaast. Maar hoe ziet mijn eten er nu uit in mijn dagelijkse leven en kan ik altijd alles toepassen zoals ik het zelf zeg? Lees hieronder wat ik vandaag gegeten heb!

Ontbijt

De dag begint bij mij altijd met een pré-ontbijt om 8u. Ik heb het soms moeilijk om onmiddellijk te eten na het opstaan, dus drink ik een kop muntthee en eet ik een pompelmoes. Ik neem ’s ochtends ook altijd mijn vitaminen en supplementen: Magnesium, een multivitamine, vitamine D en B12.

Vandaag had ik een coaching om 9u en nadien at ik mijn dagelijkse ontbijt: Yoghurt met rode vruchten (vandaag de laatste keer verse aardbeien op het menu tot dat ze terug normaal zijn van prijs – 8 euro voor een bakje omg!) en een lepeltje (of twee) havermoutvlokken. Afhankelijk van beschikbaarheid en mijn financiën, eet ik Skyr of gewone ongesuikerde natuuryoghurt van Aldi of Delhaize.

Lunch

Wie nu nog niet weet dat ik graag slaatjes eet, heeft een dik jaar onder een steen geleefd. Oh my do I loooooooove salads. Vandaag op het menu rond 12u30: Gemengde sla met geraspte worteltjes, kerstomaatjes en avocado. Bovenop lekkere, pittig gekruide scampi’s met een zachtgekookt eitje (ongeveer 5 minuutjes koken) zodat de eierdooier mooi over de scampi’s uitloopt als je erin snijdt (geen mayo meer nodig zo)… Kwijl! Lievelingsmaaltijd van de dag!

slaatje

In de namiddag ging ik, na wat op mijn PC getokkeld te hebben, zelf fitnessen (#upperbodyworkout) en at ik vooraf nog een geroosterde boterham met een schelletje kippenwit.

Avondeten

Ik hou niet van koolhydraten ’s avonds. Ik eet liever een stukje brood bij mijn slaatje ’s middags (of gewoon een simpele boterham met kippenwit als lunch) dan ’s avonds. Pasta en rijst blazen mij op waardoor ik lui en moe word en ik ’s nachts minder goed slaap. Ik vervang veel liever door alternatieven, zoals quinoa. Maar vandaag kookte ik toch énkele krielaardappeltjes bij mijn boontjes en tomaatjes. Meestal probeer ik mager vlees te eten, maar ik zag eend in promotie en ik moest.het.hebben. Hoe vaak eet je eend? Hoe vaak eet je eend in promotie? Komaan!

eend met groentjes en krieltjes

Ik at ’s avonds rond 18u00 en om 19u30 had ik een coaching. Om 21u at ik nog een stukje peperkoek. En twee zakken chips. En een pot Ben and Jerry’s. LOL! Just kidding 😀

Calorieën en macro’s

Naast mijn dagelijkse calorie-inname (die ik tegenwoordig terug nauwkeuriger bekijk want you know) bekijk ik ook wekelijks mijn macro’s via My FitnessPal, een gratis app. Je koolhydraten, eiwitten en vetten moeten goed zitten, maar het is niet nodig om daar dagelijks de cijfers van te bekijken. Je kan ook je activiteit ingeven, maar weet wel dat dat altijd maar een schatting is.

IMG_2394.jpeg

Ik doe dit niet dagelijks en niet altijd even nauwkeurig als vandaag. Er té veel mee bezig zijn is niet goed voor mijn hoofd. Mijn gouden regel: Niet overdrijven, niet in de ene richting, maar ook niet in de andere. Je wéét dat een zak chips niet goed is, maar als je jezelf altijd alles ontzegt is dat een zekere manier om op een gegeven moment een freak-outmoment te krijgen en alles te beginnen eten wat je maar te pakken kan krijgen. Alles met mate, zegt mijn moeder altijd. En dan kan je jezelf eigenlijk dagelijks iets gunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *