Foodchallenge

Kiezen voor gezond eten is niet altijd gemakkelijk: Life gets in the way… Geloof mij: I know. Maar als je jezelf gezonde gewoontes leert en bovendien de voordelen ervan zelf begrijpt en voelt, is de verandering gemakkelijker. Ik kook iedere dag vers (of ik haal iets uit de vriezer dat ik dat weekend vers gekookt heb) en ik kan het mij zelfs niet meer inbeelden dat ik ga afhalen (en al helemaal niet dat ik dat lekkerder vind dan vers koken). Het is een evidentie geworden. En nu gaat dat ook zo zijn voor jou. We gaan samen één week alles op alles zetten en kijken hoe we ons voelen met mijn foodchallenge. Veel succes!

Foodchallenge

  1. Kook iedere dag vers of meal prep.
    Voor meer info: Lees mijn blogberichten hierover.

  2. Geen bewerkte producten.
    Dat betekent ook: Geen gepaneerde schnitzel, geen fish sticks, geen gehakt, geen groenteballetjes,… Sowieso zou ik (en iedere diëtiste met mij) aanraden om dit maar één keer per week te eten, maar deze week eten we dat dus even niet!
    foodchallenge
  3. Enkel gezonde tussendoortjes.
    Geen borrelnootjes voor de TV, maar een handje amandelen. Geen koekje op het werk, maar in de plaats eten we fruit of yoghurt. Geen chips, maar crackers met humus,… Je mag jezelf ook wel eens verwennen, maar doe dat dan met producten waar ook véél voedingswaarden inzitten.
  4. Macro’s in de gaten houden.
    Ongeveer 50% van je voeding mag koolhydraten zijn (in de vorm van groenten en fruit, aardappelen, brood, pasta,…) en de andere 50% vetten en eiwitten, afhankelijk van hoe vaak je sport. Als je vaak krachttraining doet, heb je meer eiwitten nodig (zo’n 25 à 30%). Als je niet of weinig sport, heb je aan 15 à 20% genoeg. Ga je ieder weekend 20km lopen, heb je (zeker op die dagen) dan weer meer koolhydraten nodig. Ga hier verstandig mee om!
    fit.nl
  5. Enkel water en thee.
    Okay guys, this is a big deal for me… Géén cola light deze week. Hopelijk overleef ik het. Niet dat het bijzonder slecht is om af en toe light frisdrank te drinken, maar bijzonder goed is het nu ook weer niet… Natuurlijk drinken we deze week ook géén fruitsap of suikerige shakes. En ook geen alcohol deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *