Eén van de moeilijkste dingen die mensen meemaken in hun journey naar een gezondere en fittere versie van zichzelf is consistentie. Iets typisch aan het menselijke brein is: Go hard or go home. Je zou denken dat ik als fitnessaddict daar compleet voor ben, maar niets is minder waar. Mijn leuze is eerder: “Iets is beter als niets.”

Je moet écht niet ineens 100% geven om te slagen in je doelen. Het is belangrijk te kiezen wat je consequent kan blijven doen. Is dat 3x per week een half uurtje? Top! Is dat 4x per week een uur? Wauw, super! Maar wat belangrijk is, is dat het iets is dat je kan blijven volhouden. Niet voor een week of tijdens je vakantie, maar voor de rest van je leven. En het is ook belangrijk om je doelen daaraan aan te passen. 

Een van mijn trouwe cliënten startte enkele weken geleden opnieuw met onze privé sessies na een pauze van enkele maanden wegens covid en persoonlijke redenen. Voor onze sessie was ze ruim een uur gaan wandelen. Toen ze me dat vertelde, was ik niet goed gezind, omdat ik wilde dat ze zich tijdens onze sessie helemaal kon geven en zichzelf kon uitdagen. Een lange wandeling voor de eerste sessie in maanden was te veel, dat wist ik. Ze verzekerde mij ervan dat het zou lukken, maar al snel moest ze toegeven dat het allemaal wat veel was. Ik pastte enkele oefeningen aan zodat ze het uur toch kon afmaken. De dag na onze privé workout stuurde ze ook dat ze stijf was en haar benen pijn deden. Ik gaf haar uiteraard tips, maar zei ook dat ze zich wat overdaan had. Ze gaf zelf ook meteen toe dat ze overmoedig geweest was… 

Als mensen (opnieuw) willen beginnen met sport omdat ze wakker geschud zijn door iets of omdat ze zelf actie willen ondernemen, is het verleidelijk om ineens alles 100% goed te willen doen. Dat is het perfectionisme dat naar boven komt. Als je dit leest, herken je dit vast wel: Je begint aan een nieuw fitnessregime en je wil opeens ook vroeger opstaan, meer water drinken en gezond eten. Dus je gooit alles wat volgens jou slecht is de deur uit, je koopt een nieuwe waterfles van 1,5l en je probeert iedere dag een uur vroeger op te staan om je workout te kunnen doen. Alles tegelijkertijd. Enkele dagen gaat het goed, maar dan opeens… Niet meer. En als het niet goed gaat, gaat het ook ineens goed fout. Gedemotiveerd, en een gevoel van falen blijft over…

Wat als ik je zeg dat je niet zo zwart-wit moet zien? Je kan fit worden en blijven vanaf 10 minuten per dag. Zeker als beginner is dat voldoende. Ik wil bewijzen dat je geen 5u per week moet fitnessen om fitter en gezonder te worden, bezig blijven is het belangrijkste. Iets is beter als niets!

"You are not lacking time, you are lacking energy"

Begin met na te denken wat je echt blij zou maken. Is het gewoon het feit dat je wat meer wil bewegen? Of heb je fysieke doelen? Wil je enkele kilootjes afvallen? Misschien wil je wel je eigen lichaamsgewicht daadliften zoals ik. Ik kan je al vertellen: Als je dat wil, is 2x trainen per week niet voldoende.

Kies dus wat je wil bereiken en wat past in je levensstijl. Fitness hoort zich namelijk aan te passen aan jou en niet andersom. Ga dus geen 100%, maar begin met enkele simpele veranderingen en gewoontes. Probeer ieder dag iets van beweging te doen. En daarbij is mijn nieuwe e-book ideaal. Het is het meest flexibele plan dat je kan vinden met minimaal materiaal. Om van thuis uit je doelen te kunnen bereiken vanaf 10 minuten per dag.

Bovendien zal je merken dat je, eens je in actie schiet ook meer kan dan je denkt.

action –> positive results –> motivation –> more action

Als je moet wachten op motivatie om een workout te doen, kan je in veel gevallen lang wachten. Ik ook… Ik plan het in, ik moet mezelf soms verplichten en ik start soms met tegenzin, maar eens ik gestart ben… Is het alleen maar tof. En nadien voel ik me supergoed! Schiet in actie, want actie zal letterlijk leiden tot meer energie en het gevoel van meer tijd om je doelen te bereiken: fatloss, meer energie, meer zelfvertrouwen (want als je deze workouts kan ben je een echte badass), een betere conditie en meer spiermassa zijn jouw deel. 

Ben je nog niet helemaal zeker? Begin dan met mijn gratis e-book. Je kan dat hieronder downloaden!

Download Gratis e-book

Dankuwel, het is gelukt! Bevestig de e-mail (check ook je spam) Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven.

Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven. 
PS: Bevestig de e-mail als je hem gekregen hebt (check ook je spam)