Detoxen

Zoals ik aan het begin van mijn vakantie op mijn instagram aankondigde, heb ik twee weken getedoxt: Ik gebruikte een thee van LPG, een gamma met crèmes van Rainpharma en ik at (buiten enkele restaurantbezoekjes na) enorm gezond. Ik ging ook iedere dag joggen of hiken om mijn hoofd leeg te maken.

De twee laatste dingen, kan iedereen doen eigenlijk. Het spreekt voor zich dat ik me door deze dingen heel goed voelde. Omdat er geen fitness was in Fuerteventura, kon ik niet anders dan gaan lopen (wat ik normaal gezien niet vaak doe omdat ik er niet heel goed in ben) en er gaat niets boven lopen bij zonsopgang of zonsondergang op een prachtig strand. En ook het eten: Ik had tijd om 5x per dag een kleine maaltijd te maken (zoals het hoort, zeker na een GBP) en te variëren.

Rainpharma

Rainpharma heeft een gamma met zes producten die je in een bepaalde volgorde iedere dag 2x zou moeten gebruiken, en ik had dan ook nog een precleanser van hen.
#: Precleanser
A: Oil cleanser
B: Scrub
C: Kleimasker
D: Fase wash
E: Toning mist
F: Dag- en nachtcrème
Smeer anders het ganse alfabet op je gezicht ofzo… Voor iemand van wie haar ritueel normaal gezien enkel bestaat uit: Was je gezicht met warm water (en een make-updoekje als ik make-up gedragen heb die dag) was dat véééél!

rainpharma

De eerste week was mijn huid perfect en voelde heel proper aan. Ik had mijn twijfels of zoveel producten gebruiken wel goed was, maar de eerste dagen was ik heel tevreden. Ik had wel soms het gevoel dat ik, door de olie-rijke producten, niet alles goed kon wegwassen. Iedere keer was de aanzet van mijn haar kletsnat door dat ik steeds de neiging had verder en verder te wassen. Ik had het gevoel dat er aan mijn haarlijn restjes  bleven zitten. Natuurlijk ging ik ook dagelijks onder de douche, dus maakte ik me niet te veel zorgen. Maar in week twee kwamen de puistjes aan de zijkant van mijn gezicht. En ik kreeg er ook een op mijn kin. Ik smeerde wel gretig verder, want ik wilde het goed doen en ik wilde eigenlijk ook dat mijn kleine verpakkingen (want ik vloog met Ryanair) op waren. Ik wilde ze niet terug mee naar België nemen, want ik was het beu! Kotsbeu! Iedere dag was ik er dus een uur mee kwijt. Voor iemand die gemiddeld tussen de 10 en de 20 minuten voor de spiegel staat, is dat echt veel.

Ik heb een beetje een moeilijke (gemengde) huid en omdat ik veel zweet door het sporten, zijn puistjes zijn af en toe dus onvermijdelijk. Ik vond echter niet dat Rainpharma veel bijgedragen heeft aan de gezondheid van mijn huid en het was te veel werk. Ik besef wel dat ik (ook doordat ik ouder wordt) een beetje meer mag bezig zijn met mijn huid. Ik ga dus op zoek naar andere producten die doenbaar zijn om vol te houden (2 à 3 producten max). Ik hou je op de hoogte.

IMG_3502LPG organic slimming tea

2x per dag een (lekker) theetje drinken, was veel gemakkelijker. De thee van LPG is echt lekker, in tegenstelling tot de meeste detox-theetjes. Een nadeel, zeker als je in the middle of nowhere zit, is wel dat je enorm veel naar het toilet moet. Ik plaste als een paard. Gelukkig dat ik goed kan squatten, want ik moest regelmatig schuilen achter een bosje. Ook al de ‘rest’ ging heel erg vlotjes. Ik voelde me dus wel ‘proper’ vanbinnen en ik ben er zelfs een halve kilogram door afgevallen. Ik had meer gehoopt, maar ik denk dat er bij mij sowieso niet heel veel te detoxen viel omdat ik redelijk gezond eet. Iemand die zijn afvalproces wil ‘kickstarten’ is hier wel heel goed mee af volgens mij.

De thee spoorde mij wel aan om gezond te blijven eten en enkel dingen te eten die goed waren voor mijn lichaam omdat ik ‘zuiver’ was. Ik heb er ook de goede gewoonte aan overgehouden om in het algemeen meer thee te drinken en ik zal deze thee zeker nog vaker bestellen. Als jij ook interesse hebt, kan je bestellen via Jessica Vereecken.

 

Ik heb er op mijn reis van geprofiteerd dat ik tijd had en enkel met mezelf moest bezig zijn. In het dagelijkse leven is het normaal dat er bepaalde dingen af en toe bij inschieten, daarom ben ik fan van het 80/20-principe. Eet gezond en sport 80% van de tijd, zodat je je af en toe eens iets kan veroorloven! Een gezonde balans in het leven dus. En wat ik ook beseft heb: Ik zou beter eens detoxen van mijn GSM en social media…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *