Iedereen kent de typische ‘fitnesskost’: Kipfilet, broccoli en rijst. Zo. Droog. Iedere dag. Voor wij die ook nog een beetje van het leven willen genieten, zijn er manieren om met deze ingrediënten veel lekkerderde dingen te maken. Bodybuildingeten done differently 😉

Waarom broccoli

Eerlijk… Broccoli… Meh. Nu niet de spannendste en meest smaakvolle groente. Waarom eten die bodybuilders dat dan? En waarom zou jij dat moeten eten? Broccoli zit vol antioxidanten. Het helpt om ziektes te voorkomen en zuivert je lichaam van onder andere luchtverontreiniging (ook al verontreinigen ze zelf de lucht in je huis door het helemaal naar scheten te laten stinken als je het in de pan gooit). Door de calcium voorkomt het de afbraak van kraakbeen, het zit vol vezels en mineralen en nu komt het: Je spieren herstellen er gemakkelijker van én het zit vol magnesium. Daarom dat die bodybuilders drie keer per dag broccoli verorberen. Tel daarbij op dat het weinig calorieën bevat et voila: Superfood avant la lettre.

broccoli

Waarom kipfilet?

Deze is gemakkelijker: Proteïnen en caloriearm. Next!

Waarom rijst?

Koolhydraten zijn onontbeerlijk als je aan bodybuilding doet. Koolhydraten voeden je spieren en je hersenen. Kortom – ondanks wat tegenwoordig gezegd wordt – heel goed voor je lichaam. Opteer voor bruine rijst of zilvervliesrijst. Of Quinoa natuurlijk, want daar zitten meer proteïnen in. Wil je toch koolhydraat (en daardoor ook calorie) – arm eten. Maak dan eens onderstaande recept (eindelijk het recept!).

Overschotel met kip, broccoli en champignons

broccoli

Ingrediënten

Champignons, Kip, Broccoli, Peper, zout, Boursin (of de fake boursin van delhaize zoals hier), Light kaas

Extra receptje:

Ingrediënten: Tomaatjes, kip, broccoli, peper en zout.

Bak de tomaatjes tot ze gaar zijn en plet ze met een vork. Laat nog even nasudderen. Gooi alle andere ingrediënten samen in een andere pan en bak tot alles gaar is. Voeg de saus van kerstomaatjes bij de kip en broccoli. Dit bevat nog minder kcal: 230!

Gooi de broccoli en kip samen in de wok. Als de kip bijna gaar is, voeg je de champignons toe. Na twee minuutje voeg je de boursin toe en haal van het vuur. Kruid met peper en zout. Doe het mengsel in een ovenschotel en gooi er light kaas over. Zet in de oven op grilstand. Geniet van je gerechtje van maar 325 kcal!

Ik had meer broccoli en kip dan champignons (die verdwijnen dus als je die bakt he) en maakte met de overschot een meditteraans gerechtje met kip en broccoli in tomatensaus. Lekker met pasta of ook gewoon zo.

meal prep

GRATIS E-BOOK

Wil jij graag de eerste stappen zetten naar een gezondere en meer zelfzekere jij? Vul dan hieronder je naam en e-mail in en ik stuur de gratis pdf rechtstreeks naar je mailbox

Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven. PS: Bevestig de e-mail als je hem gekregen hebt (check ook je spam)