Beste armoefening

Heel veel vrouwen hebben schrik om hun armen te trainen. “Ik wil niet te ‘bulky’ worden.” “Ik ga er niet meer vrouwelijk uitzien met armspieren.” Maar veel schrik moet je niet hebben: Als vrouw is het heel moeilijk om er ‘bulky’ uit te zien en gaan je drie à vier gymsessies per week er echt niet voor zorgen dat je er als een halve Arnold uit gaat zien. Meer armspieren zorgt er echter wel voor dat je huid strakker wordt aan je bovenarmen (wie wil dat nu niet – bye bye bingo wings!) en dat je sterker en onafhankelijker zal worden en met meer zelfvertrouwen door het leven gaat. Ik zie dat bij al mijn cliënten.

Biceps trainen gaat bij mij redelijk automatisch als ik mijn rug train (iedere keer als je een trekbeweging uitvoert, gaan je biceps automatisch meewerken), maar bij mijn pushworkouts voel ik dat ik extra aandacht moet besteden aan mijn triceps. Dat doe ik onder andere met Skullcrushers, het klinkt misschien een beetje gek en zelfs eng en dat kan het ook zijn (technisch gezien kan je er echt je hoofd mee breken), maar zoals altijd doen we de bewegingen gecontroleerd en kan je het gewicht altijd achter je laten vallen. Dit is hoe je het doet:

Je start met gestrekte armen en je houdt de barbell boven je hoofd. Je handpalmen zijn weg van je gezicht. Plooi je ellebogen en laat het gewicht zakken naar de kruin van je hoofd. Je armen hou je zo dicht mogelijk bij je lichaam en het enige wat beweegt zijn je ellebogen. Kom nu langzaam weer omhoog. Herhaal 8 à 12 keer voor drie sets. Lukt dat? Verhoog dan het gewicht!

Klinkt het heel erg eng om een barbell boven je hoofd te houden? Dat kan ik begrijpen. Deze oefening kan je ook doen met gewichten. Je bent hiermee een beetje onstabieler, dus zorg er extra hard voor dat je ellebogen niet te ver open vallen.

triceps db

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *