Fitness voor beginners

Je hebt eindelijk de beslissing gemaakt: je leven moet veranderen. Je wil iets doen aan dat overgewicht. Je wil strakker en fitter voor de dag komen. Je wil meer energie. Je wil meer zelfvertrouwen. Super! Maar… Hoe pak je dat nu eigenlijk praktisch aan?

Na de wil om te veranderen, komt ook de praktische kant: Tijd maken, welke oefeningen, zenuwen om naar de gym te gaan,… En daar gaat deze blogpost over. Mijn tips om als beginner komaf te maken met excuses!

Tijd

Tijd is een moeilijke, je moet namelijk tijd gaan maken om naar de fitness te gaan. Het is je nieuwe hobby. Je zal daarvoor (misschien) andere zaken moeten opgeven. Kijk eerst eens naar je dagelijkse nonsense bezigheden en wat je eventueel kan laten vallen om een meer productieve hobby te hebben.

medium.com

Als je toch liever blijft Netflixen, zijn er altijd oefeningen die je kan doen voor de TV. Check mijn instagram voor een filmpje met leuke bank-oefeningen. Zorg wel dat je je huisgenoten er niet mee ambeteert.

Sommigen onder ons zitten graag een uur of meer per dag in de gym, maar dat hoeft helemaal niet als dat jouw ding niet is. HIIT (High Intensity Interval Training) is tegenwoordig zeer hip en kan je in bijna iedere fitness volgen. Je kan ook je eigen circuit maken of kijk nog eens naar mijn instagram 😉

Hoe weet je of je de juiste oefeningen doet?

Check mijn instagram (zet die ploat af) voor workoutvideo’s en kijk niet enkel naar mij, maar ook naar andere accounts of kijk eens naar Youtube of Pinterest. Er is enorm veel gratis content. Wil je een meer gestructureerd plan zodat je weet dat je al je synergisten en antagonisten gelijk traint? Dan kan je beroep doen op één van mijn workoutplannen.

Je kan ook een personal coach onder de arm nemen die jou oefeningen geeft voor thuis en/of in de fitness. Vaak zijn 10 à 20 beurten al genoeg voor een goeie opstart en kan je nadien zelf aan de slag. Zeker als je coach een personal bodyplan schrijft voor jou. Je kan je coach ook vragen om enkele sessies mee te gaan naar de fitness om het volgende punt aan te pakken.coaching2

Gym-intimidatie

True, de fitness kan een zeer intimiderende plek zijn, zeker als beginner. Wil je eerst zeker zijn? Begin dan met enkele dumbbells en oefen thuis al eerst enkele bewegingen. Of (als je er geen geld in wil investeren) zet je je in de fitness in een hoekje en doe je je ding. Je neemt best een workoutplan voor thuis om van start te gaan en je te begeleiden naar meer zelfvertrouwen, zodat je bij je geen schrik meer hebt. Trouwens, de meeste échte gym-enthousiasts zijn daar om te werken en kijken niet eens naar anderen, enkel om je te corrigeren als je iets doet dat bvb slecht is voor je rug. Neem dit niet persoonlijk, die persoon wil jou helpen! Misschien heb je wel net een nieuwe gym-buddy gemaakt 😉

Ik heb een workoutplan ontwikkeld voor beginners: mensen die nog nooit van een Arnold Press gehoord hebben en denken dat een deadlift iets onheilsspellend is. Mensen die veel overgewicht hebben en veel (spring-) oefeningen niet kunnen. Pre-order je workoutplan voor 35 euro en ga in zes weken van extreme beginner naar gevorderde. Verlies daarbij al de eerste kilo’s en stap met veel zelfvertrouwen de fitness binnen. Of start met een vervolgplan voor thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *