Apple-watch

Ik weet dat ik, ongeveer anderhalf jaar geleden, schreef dat het gebruik van een Fitbit of sporthorloge niet altijd een goed idee is. But hey, a girl can change her mind, no? 🙂

Apple Watch data

De belangrijkste reden dat ik van gedacht veranderd ben, is natuurlijk omdat de sporthorloges veel nauwkeuriger geworden zijn! Ik heb mijn Apple-watch gekocht in februari. Gewoon om te kunnen kijken hoeveel calorieën ik verbruikte per dag, te kijken hoeveel stappen ik zette en om mezelf nieuwe doelen te stellen en uit te dagen.

Apple Watch
Studio Rammeloo

Ik geloof nog steeds dat die verbruikte calorieën (deels) een fictief getal zijn als het gaat over opname en verbruik van calorieën. Zegt je horloge dat je 1000 kcal verbruikt hebt (goed gedaan trouwens), mag je die extra calorieën echt niet eten! Als je maintenance 1600 kcal is, moet je ongeveer daarrond blijven en mag je niet opeens 2600 kcal eten. Die 1000 kcal zijn een benadering en het zou wel eens 300 kcal minder kunnen zijn dan je dacht. Toch weet je wel dat je die dag goed bewogen hebt en de Watch laat ook zien hoeveel uren je actief geweest bent (rechtgestaan hebt) per dag. Ze (is het een vrouw? I think so want ze denkt aan alles) laat ook zien hoeveel minuten je gesport hebt (als je dat altijd juist hebt ingesteld), je aantal stappen en je hartslag.

Apple Watch image

Je moet aangeven welke soort activiteit je aan het doen bent. De Watch geeft je de keuze tussen tientallen sporten. Van yoga tot HIIT. Van meditatie (lichaam en geest) tot krachttraining. En vooral naar die laatsten was ik op zoek. Het is namelijk moeilijker om te weten hoeveel kcal je verbruikt tijdens gewichttraining of yoga. De Apple-watch geeft hier een redelijk goed beeld van.

happy lifting
Studio Rammeloo

Daarnaast kan je zoveel andere leuke dingen: Je kan een wekker later vibreren tegen je pols (handig als je veel vroeger uit bed moet dan je partner), het meet je slaap, je kan een stopwatch instellen, foto’s nemen via je gsm (je watch is dan je afstandsbediening), je kan je telefoon opnemen, je agenda en herinneringen bekijken,… Het enige wat ik vervelend vind is dat je gsm altijd in de buurt moet zijn en niet af mag staan. Het zou leuk zijn als ik kon gaan joggen met mijn spotify en draadloze oortjes en mijn gsm thuis kon laten. Apple is dat nu wel aan het ontwikkelen, dus wie weet over een jaartje…

De cijfers blijven natuurlijk een benadering, maar je kan wel meer inzicht krijgen in je calorieverbruik en het is en blijft een leuk gadget! Ik heb het sinds februari al iedere dag op ieder moment om en I love it!! Het motiveert mij om op bepaalde dagen toch uit mijn zetel te komen en al mijn ‘ringen’ vol te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *