Tabouleh

Vlak na een Gastric Bypass ben je zo vaak ziek van eten dat eigenlijk niets meer lekker smaakt. Je eet omdat je moet en je eet functioneel. Hardgekookte eitjes, droge toastjes,… meer kon ik in het begin niet verdragen en niets smaakte mij. Ik dacht dat dat altijd zo zou blijven en mijn ‘goestingetjes’ over zouden gaan… Boy was I wrong… Haha!

Ik gebruikte mijn receptje voor tabouleh al langer – ik had het zelf ontwikkeld toen ik op een kot zat waar koken zeer onpraktisch was, ik kocht toen veel afhaalmaaltijden, maar ik probeerde ook gezond te eten – ik had echter nooit verwacht dat ik er zo van zou genieten de eerste keer dat ik het at na de GPB. Het is licht, heeft een grote diepte aan smaken en is kleurrijk.

Ingrediënten

Komkommer
Kerstomaatjes
Citroen
Peper
Zout
Olijfolie
Munt
Couscous

Bereiding

Snij de kerstomaatjes en komkommer in heel kleine blokjes. Laat ‘marineren’ in een eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en peper en zout naar smaak.

Kook het water voor de couscous volgens verpakking (meestal 1 glas water voor 1 glas droge couscous – dat is normaal gezien genoeg voor één persoon, maar voor mij veel te veel) en giet over de couscous. Zet de couscous af en toe om met een vork en doe er na een paar minuten de andere ingrediënten bij zodat die een beetje ‘zachter’ worden door de hitte van de couscous. Laat afkoelen.

Doe er een paar muntblaadjes bij en schep op.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s